Išvyka į Mini Europos parką Briuselyje

Liepos 8-13 d. 40 regėjimo neįgaliųjų su palydovais keliavo į Belgijos sostinę Briuselį, lankėsi Mini Europos parke ir Europos parlamente. 
Išvyką organizavo VšĮ “LASS centro taryba” drauge su kelionių agentūra “Liturimex”, du trečdalius jos kaštų finansavo Neįgaliųjų reikalų departamentas prie LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, trečdalį kelionės kainos dalyviai mokėjo patys. Mini Europos parkas neregiams ir silpnaregiams svarbus tuo, kad jame gražiausius ir įdomiausius Europos miestų pastatus galima… pačiupinėti. Net ir stogus. Nes pateikiamos 25 kartus sumažintos jų kopijos – su visomis, net pačiomis smulkiausiomis, architektūrinėmis detalėmis. Deja, neregiai galėjo prieiti ne prie visų pastatų – kai kuriuos jų supa vandens kanalai, tačiau dalį Mini Europos parko ekspozicijos galėjome apžiūrėti. Visą ekskursijos laiką mus lydėjo parko apsaugos darbuotojas, kuris ne tik rūpinosi, kad kiti lankytojai “neužsikrėstų” čiupinėjimo manija, bet ir padėjo neregiams susiorientuoti, parodydavo įdomiausias detales.
Turėjome galimybę kelias valandas praleisti Europos Parlamente – su jo veikla ir Europos Sąjungos valdymu apskritai mus supažindino Europos Parlamento narės Laimos Andrikienės padėjėja. Europos Sąjunga valdoma trijų institucijų – jau minėto Europos Parlamento, Europos Sąjungos tarybos ir Europos komisijos. Visos jos turi skirtingas funkcijas, o jose dirba per 25,0 tūkst. darbuotojų.
Dėkojame p. Laimai Andrikienei, kuri pasirūpino mūsų vizitu Europos Parlamente ir nudžiugino dovanėlėmis, kelionių agentūrai “Liturimex” (jų dėka nepatyrėme jokių nesklandumų) ir, žinoma, visiems tiems, kurie keliavo! Test