Tarptautinė konferencija “Kokybiškas švietimas – pripažinta neregių ir silpnaregių teisė

Spalio 16-17 dienomis Vilniuje vyko tarptautinė konferencija “Kokybiškas švietimas – pripažinta neregių ir silpnaregių teisė”.

Konferencijoje, kurią organizavo LASS drauge su LR Švietimo ir mokslo ministerija bei Pedagogų profesinės raidos centru, dalyvavo per 100 žmonių – pranešėjų iš užsienio, LASS darbuotojų, švietimo sistemos atstovų, tiflopedagogų. Pranešimus skaitė LR Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro, Kauno aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro, “Versmės” vidurinės mokyklos (joje tarp sveikųjų bendraamžių mokosi du neregiai vaikai) atstovai. Taip pat – svečiai iš užsienio (Pasaulio sutrikusio re­gė­jimo žmo­nių tarybos prezidentas Larry Campbell, Europos sutrikusio regėjimo žmonių ta­ry­bos prezidentas Hans Welling, Europos aklųjų sąjungos prezidentas seras Co­lin Low, Jungtinės Karalystės am­ba­­sa­do­rius Lietuvoje Simon Butt) bei regėjimo negalią turintys moksleiviai ir studentai. Pasisakė tiflopedagogai ir LASS filialų pirmininkai. Buvo diskutuojama apie inkliuzinio ir specializuoto mokymo privalumus ir trūkumus, galiausiai prieita išvados, kad svarbiausia – turėti galimybę rinktis.

Netrukus bus išleista garsinė konferencijos medžiaga. Norintieji galės gauti pažymėjimus apie dalyvavimą konferencijoje.