Įteikta trečioji B. Grincevičiūtės premija

Lapkričio 12 d. B. Grincevičiūtės memorialiniame bute-muziejuje “Beatričės namai” muzikologui Edmundui Gedgaudui buvo įteikta B. Grincevičiūtės premija. Šią premiją įsteigė B. Grincevičiūtės labdaros fondas “Beatričės namai”.

Muzikologui E. Gedgaudui premija skirta už ženklų indėlį saugant B. Grincevičiūtės atminimą, tarptautinių konferencijų ir festivalių organizavimą, B. Grincevičiūtės ir kitų Lietuvos menininkų garsinimą Lenkijoje, JAV ir kitose šalyse. Ypatingą vertę turi E. Gedgaudo išleistos 6 garso juostos – jose ne tik Beatričės įdainuoti kūriniai, bet ir pokalbiai su ja.

Ši B. Grincevičiūtės premija – jau trečioji. Pirmosios premijos (2006 m.) laureatai – televizijos režisierė Jadvyga Zinaida Janulevičiūtė ir 8 Vilniaus antrųjų vaikų globos namų moksleiviai bei jų dailės mokytoja Regina Andriulaitytė. Antroji premija (2007 m.) įteikta Reginai Ūsienei, Šakių savivaldybės rajoninės bibliotekos direktorei, užÂ tarptautinės konferencijos “Ilguvos dvaro takais” ir muzikos festivalio B.Grincevičiūtės 95-osioms gimimo metinėms paminėti surengimą.