LASS centro tarybos posėdis

Kovo 3 d. Vilniuje, VšĮ LASS centro tarybos patalpose, įvyko pirmasis šiais metais LASS centro tarybos posėdis. Posėdyje svarstyti tokie klausimai:

1. Dėl LASS XX suvažiavimo sušaukimo. Nutarta suvažiavimą sušaukti 2009 m. birželio 5 d. (penktadienį). Nutarimą dėl suvažiavimo sušaukimo galite rasti čia (nutarimas dėl suvažiavimo – MS Word byla)

2. Dėl 2009 m. LASS neįgaliųjų socialinės integracijos programų paraiškų tvirtinimo. LASS centro taryba patvirtino pagal ekspertų išvadas ir jų skirtas lėšas patikslintas programos paraiškas, pagal kurias 2009 m. LASS įstaigų veiklai planuojama skirti: Vilniaus ir Alytaus regionų aklųjų centrui bei jo valdomiems filialams – 510,0 tūkst. Lt; Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centrui bei jo valdomiems filialams – 400,0 tūkst. Lt; Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centrui bei jo valdomiems filialams – 325,0 tūkst. Lt; Šiaulių ir Tauragės regionų aklųjų centrui bei jo valdomiems filialams – 300,0 tūkst. Lt; Panevėžio ir Utenos regionų aklųjų centrui bei jo valdomiems filialams – 325,0 tūkst. Lt; viešajai įstaigai “Brailio spauda” (žurnalo “Mūsų žodis” ir kitų leidinių – periodinių ir neperiodinių – leidybai) – 350,0 tūkst. Lt; viešajai koncertinei įstaigai “Choras Vilnius” – 1060,0 tūkst. Lt; viešajai įstaigai “LASS centro taryba” – 573,0 tūkst. Lt.

3. Dėl UAB “Regovitus”. Nuo 2008 m. liepos 1 d. UAB “Regovitus” nuostolinga gamyba buvo sustabdyta. Toliau ribotai buvo dirbama tol, kol buvo išnaudoti turimi resursai ir įvykdyti sutartiniai įsipareigojimai. Nuo 2008 m. lapkričio 1 d. visiškai nutraukta įmonės gamybinė veikla. Iš įmonės nuo 2008 m. liepos 1 d. atleistas 31 darbuotojas su regėjimo negalia. Iš jų tik 18 – darbingo amžiaus. 5 žmonės iš jų neturėjo vidurinio išsilavinimo – jiems pasiūlyta mokytis Panevėžio suaugusių mokymo centre, kur mokymo priemonės pritaikytos regėjimo neįgaliesiems. 6 darbingo amžiaus regėjimo neįgaliesiems pasiūlyta įsidarbinti makaronų gamykloje. 4 iš minėtų 18 žmonių jau dirba. Buvo ieškoma investitorių ar partnerių UAB “Regovitus” gamybai atnaujinti, tačiau nesėkmingai. Svarstyta galimybė parduoti dalį akcijų, tačiau neatsirado norinčiųjų pirkti. Ieškota ir naujo pobūdžio veiklos, siekiant įdarbinti neįgaliuosius, tačiau taip pat nesėkmingai. Atsižvelgdama į minėtas priežastis bei į Lietuvoje ir pasaulyje susiklosčiusią sunkią ekonominę padėtį, LASS centro taryba nusprendė nuo 2009 m. kovo 4 d. likviduoti UAB “Regovitus”. 

4. Dėl 2009 m. LASS narių materialinės paramos programos lėšų paskirstymo. Priimtas nutarimas dėl vadinamosios “skurdo programos”. Nepaisant ekonominės krizės, jai skiriama tiek pat lėšų, kiek pernai. Nutarimą galite rasti čia (nutarimas dėl LASS narių materialinės paramos programos lėšų paskirstymo – MS Word byla).

5. Dėl LASS įstaigų ir UAB lėšų naudojimo kitų LASS įstaigų ir UAB vykdomų programų finansavimui 2009 m. Priimtas nutarimas, kuriuo remiantis, kaip ir kasmet, komercinę bei gamybinę veiklą vykdančios įstaigos parems kitas LASS įstaigas. VšĮ PBC, UAB “Liregus”, VšĮ “Aksida” parems visų LASS regionų centrų, LASS dienos centrų Vilniuje ir Kaune, VšĮ “Brailio spauda”, VšKĮ “Choras Vilnius” bei Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų veiklą.