LNF surengė spaudos konferenciją dėl ketinimų apkarpyti neįgaliųjų organizacijų biudžetus

Balandžio 24 d. (penktadienį) Lietuvos neįgaliųjų forumas (LNF), atstovaujantis 200 tūkst. Lietuvos neįgaliųjų ir vienijantis 14 nevyriausybinių organizacijų, dirbančių negalės srityje, sukvietė žurnalistus į spaudos konferenciją, kurioje pristatė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ketinimus per ateinantį pusmetį net 50 proc. apkarpyti pagrindinių neįgaliųjų integracijai į visuomenę skirtų programų biudžetus.
“Siekdama sutaupyti 10 proc. savo biudžeto Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nusprendė net per 17 proc. sumažinti neįgaliesiems skirtą biudžetą, kurio svoris visame biudžete vos siekia 2 proc. Pagrindinių programų antro pusmečio biudžetai bus kerpami net 50 proc. Tai tiesiogiai ir labai skausmingai palies apie 20 proc. Lietuvos gyventojų (neįgaliųjų ir jų šeimų narių)”, teigiama LNF pranešime spaudai.
Neįgaliųjų nuogąstavimus pristatė: Jonas Mačiukevičius (rašytojas, Lietuvos žmonių su negalia sąjungos garbės prezidentas), Artūras Zuokas (Seimo narys, Liberalų ir centro sąjunga), Dana Migaliova (Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos “Viltis” vadovė), Zigmantas Jančiauskis (Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkas), Rasa Kavaliauskaitė (Lietuvos neįgaliųjų forumo prezidentė) ir Dovilė Juodkaitė (Viešosios įstaigos “Globali iniciatyva psichiatrijoje” direktorė).

 

Daugiau apie konferenciją ir jos atgarsius skaitykite http://www.lnf.lt/

Informacija parengta pagal LNF tinklalapį (www.lnf.lt).