“Matyk svajonę” – neregių ir silpnaregių moksleivių karjeros dienos

Projekto karjeros dienoje dalyvavo 17 įmonių, kurios pristatė neregiams ir silpnaregiams vaikams galimybes įsidarbinti, supažindino su savo veikla. Tokio aktyvaus įmonių dalyvavimo nesitikėjo net patys projekto organizatoriai – JCI Sostinė ir JCI Wonderful Copenhagen (JCI – Junior Chamber International – Tarptautiniai jaunimo rūmai). Vėliau projekte dalyvaujantys Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro mokiniai turės galimybę stažuotis pasirinktoje įmonėje ir susipažinti su praktine veikla.
Balandžio 25 dieną Vilniaus verslo uosto konferencijų salė buvo pilna jaunų ir socialiai atsakingų žmonių. Čia vyko projekto “Matyk svajonę” karjeros diena. Projektas “Matyk svajonę”, padedamas rėmėjų AB TEO LT ir TMD Partners, skirtas padėti regos negalią turintiems vaikams patikėti savo jėgomis ir aktyviai planuoti savo karjerą bei supažindinti žmones ir verslo visuomenę su regos negalią turinčių asmenų gebėjimais ir galimybėmis dirbti ir gyventi šiuolaikinėje visuomenėje.
Tuo pačiu metu projekte dalyvaujantys mentoriai, nekantriai laukdami susitikimo su moksleiviais, turėjo galimybę susipažinti su įvairiomis technologijomis, naudojamomis tam, kad neregiai galėtų gyventi pilnavertį gyvenimą. Žmonėms su regos negalia skirti kompiuteriai, spalvas ir produktus atpažįstantys bei įvardinantys įrenginiai, įvairūs matavimo prietaisai – tai tik dalis to, ką buvo galima pamatyti Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro stende.
Po pietų įvyko mentorių ir mokinių susitikimai. Tvyrojusį jaudulį išsklaidė smagaus bendravimo atmosfera. “Kuo mes panašūs? Kas mums patinka? Kokie mūsų tikslai ir siekiai?” – popietė buvo pilna naujų išgyvenimų ir atradimų ne tik mokiniams, tačiau ir patiems mentoriams.
Projekto dalyvius pasveikinti atvyko LR Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Linkėdamas sėkmės projekto dalyviams, G. Steponavičius pabrėžė tokių iniciatyvų svarbą aktyvios ir socialiai atsakingos visuomenės kūrimo procese.
Projekto “Matyk svajonę” dalyviai įsipareigojo reguliariai susitikti ir kartu eiti pasirinktos svajonės link.
Projektą “Matyk svajonę” įgyvendina JCI Sostinė kartu su projekto idėjos autoriais JCI Wonderful Copenhagen.
Karjeros dienos dalyviai – įmonės: viešbutis “Radisson SAS Astorija”, reklamos agentūra “SK dizainas”, personalo atrankos ir įdarbinimo įmonės “Strategic Staffing Solutions” bei “Delta Management Solutions”, kalbų mokykla “English First”, UAB “RM sprendimai” (krovinių gabenimas), UAB “Konekesko Lietuva” (statybinė ir žemės ūkio technika), UAB “Ramboll Lietuva” (projektavimas), AB “Vilniaus baldai”, UAB “TietoEnator” ir UAB “Baltic Software Solutions” (informacinės technologijos), Medicinos diagnostikos centras, kompozitorius Titas Petrikis, ISM vadybos ir ekonomikos universitetas, DnB NORD bankas.

 

Informacija pateikta iš JCI svetainės: http://www.jci.cc/local/sostine