Kūrybos festivalis-konkursas “Iš tos versmės” vyko Šiauliuose (foto)

Gegužės 9 d. Šiaulių kultūros centro aklųjų ir silpnaregių skyriuje įvyko Lietuvos aklųjų ir silpnaregių meninės raiškos ir kūrybos festivalis (konkursas) “Iš tos versmės”. Jame dalyvavo liaudiška kapela “Šelmiai” (meno vadovas Arūnas Šliauteris), liaudiškų šokų grupė “Vajaunas” (meno vadovas Romualdas Laugalis), folkloro ansamblis “Sedula” (meno vadovė Virginija Gintilaitė), vokalinis ansamblis “Dermė” (meno vadovė Kristina Mockutė). Vaikų ir jaunimo grupėje dalyvavo: Vaida Butautaitė (solo vokalas), Svajūnas Birgiolas (armonika), Greta Gontytė (solo vokalas), Jonas Sadauskas (fortepijonas), Ramūnas Mendelis (solo vokalas, akordeonas, saksofonas). Svečių teisėmis festivalyje dalyvavo Tomas Petrauskas (fortepijonas) ir Armandas Jonaitis (saksofonas) iš Šiaulių konservatorijos.
Renginio metu buvo pristatyti poetas, publicistas Vaclovas Bražas ir literatas Algimantas Vileikis, kuris savo apsakymą “Saulės miestas” skyrė Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimui.
Buvo eksponuojama Šiaulių aklųjų ir silpnaregių klubo “Pabūkime kartu” tekstilės darbų paroda “Veltinis”. Šioje parodoje eksponuojami šlapia vilnos technika velti kilimėliai, pagalvėlės, karoliai bei ryškiaspalvės gėlės, sukurtos kruopščiai ir su dideliu džiaugsmu. Visi darbai stebina spalvų darnumu, kruopštumu ir kūrybiškumu. 

 

Nuotraukoje - liaudiška kapela ŠELMIAI

 

Nuotraukoje - vokalinis ansamblis DERMÄ–