Įvyko XX LASS Suvažiavimas (PAPILDYTA)

Birželio 4 d. Trakuose įvyko XX-asis Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos suvažiavimas. Suvažiavime dalyvavo 50 delegatų (iš 68), “Mūsų žodžio” atstovai, LAB direktorė, kai kurių LASS įmonių direktoriai, techninės pagalbos priemonių (TPP) regėjimo neįgaliesiems specialistai, taip pat piketo, vykusio Vilniuje birželio 1 d., atstovai.

Suvažiavimo delegatai išklausė LASS pirmininko O. Petrausko pranešimą, LASS revizijos komisijos ataskaitą, delegatų ir svečių pasisakymus. Buvo patvirtintos tiek LASS centro tarybos, tiek revizijos komisijos ataskaitos už 2008-uosius metus. Suvažiavime buvo ypač daug karštų diskusijų, aiškiai išsiskyrė dvi nuomonės: viena nuomonė – norinčiųjų keisti sistemą iš esmės, kita – didžiąja dalimi patenkintų esama padėtimi. Suvažiavimo delegatai ir svečiai taip pat išklausė TPP specialisto K. Verbliugevičiaus informaciją apie naujausiais techninės pagalbos priemones regėjimo neįgaliesiems, apžiūrėjo šių priemonių ekspoziciją. 

Suvažiavimas priėmė vieną rezoliuciją (“Dėl Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos gero vardo išsaugojimo ir įvaizdžio formavimo “) ir kreipimąsi į LR Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją (“Dėl aprūpinimo techninės pagalbos priemonėmis tvarkos”), kuris patvirtintas vienbalsiai. Kreipimasis dar bus redaguojamas ir paskelbtas vėliau.