Sveikiname “Šimtažiedį”, nuskynusį laurus tarptautiniame festivalyje Lenkijoje! (foto)

VšĮ Vilkpėdės BSPC tautinių šokių kolektyvas “Šimtažiedis” (vadovė Rūta Januškevičienė) birželio 18-24 d. dalyvavo tarptautiniame festivalyje “Vartai į rytus” Lenkijoje. Festivalyje dalyvavo įvairaus žanro ir amžiaus kolektyvai iš Čekijos, Graikijos, Baltarusijos, Rusijos, Lietuvos ir Lenkijos.
Birželio 19 d. “Šimtažiedis” drauge su tautinių šokių kolektyvais iš Graikijos ir Sanremo (2008 m. festivalio laureatais) bei pučiamųjų orkestru ir šokėjų grupe iš Minsko koncertavo Chelmno miesto teatre. Po koncerto susipažinome su Chelmno miestu.
Birželio 20 d. įvyko festivalio atidarymas Švecie miesto aikštėje, kur pasirodė visi festivalio dalyviai. Po pietų delegacijų atstovus priėmė ir apdovanojo Švecie miesto gubernatorius Tadeuš Pagoda. Vakare maždaug valandą visi festivalio dalyviai žygiavo miesto gatvėmis, dalyvius sveikino tūkstančiai Švecie miesto gyventojų. Vėlai vakare įvyko jungtinis koncertas miesto stadione, kurį stebėjo apie 8 tūkstančiai žmonių, koncertą tiesiogiai transliavo Lenkijos televizija.
Birželio 21 d. vyko festivalio dalyvių eisena Nove miesto gatvėmis ir koncertas pilies kiemelyje. Visuose koncertuose kolektyvams buvo leista parodyti 20 minučių programą. Nove miesto pilies kiemelyje organizatorių pageidavimu “Šimtažiedis” parodė valandos programą. “Šimtažiedis” visuose koncertuose susilaukė didelio žiūrovų palankumo, daugelis žiūrovų atstovus iš Lietuvos matė pirmą kartą, žavėjosi šokiais ir muzika, kurie labai artimi lenkų tautai.
Birželio 22 ir 23 dienomis aplankėme ir susipažinome su Torunės, Gdansko, Sopoto miestais, festivalio prakaitą nuplovėme Sopoto akvaparke.
Tokio lygio festivalyje “Šimtažiedis” dalyvavo pirmą kartą. Džiugu, kad patikome Lenkijos žiūrovui, garbingai atstovavome Lietuvą ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungą. Paskutinį vakarą organizatoriai paskelbė, kad festivalio laureatais tapo ne kas kitas, o “Šimtažiedis”!

 

Nuotraukoje - ŠIMTAŽIEDŽIO atstovai su Švecie miesto gubernatoriumi Tadeušu Pogoga

 

Nuotraukoje - ŠIMTAŽIEDIS Lenkijoje. Bendra kolektyvo nuotrauka miestelio gatvėje