Šiauliuose vyko paroda “Gražiausia rudens dovana” (foto)

Visą rugpjūtį ir rugsėjo mėn. Šiaulių kultūros centro aklųjų ir silpnaregių skyrius kvietė šiauliečius neregius ir silpnaregius kurti rudens kompozicijas ir aktyviai  dalyvauti parodoje “Gražiausia rudens dovana”. Parodoje, kuri buvo pristatyta renginio “Sveiki sugrįžę rudenį” metu, savo darbus eksponavo 17 kūrėjų, buvo sukurta virš 30 rudens kompozicijų. Ypač aktyviai kompozicijas kūrė ir parodai pristatė net po kelis savo darbus šios Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos narės šiaulietės: Aldona Meškonienė, Nijolė Galinauskienė, Renė Vainorienė, Jolanta Žvirgždienė, Vitalija Vaičaitienė, Janina Glušakovienė, Janina Matonienė. Puikias kompozicijas taip pat sukūrė Gubernijos rajono gyventojos – Aniceta Šlivinskienė, Bronė Kievienė, Marytė Černiauskienė ir kt.
2008 metų pabaigoje Šiaulių kultūros centro aklųjų ir silpnaregių skyriuje jau buvo pristatyta kalėdinių puokščių ir kompozicijų paroda “Apšerkšniję mūsų žiemos”. Kadangi paroda “Gražiausia rudens dovana” – tai  antroji pačių neįgaliųjų bei jų draugų, kaimynų, artimųjų rankomis sukurta puokščių ir kompozicijų paroda, tikimės, kad parodos taps tradicinėmis.
Visi puokštes ir kompozicijas kūrę Šiaulių neregiai ir silpnaregiai bei Gubernijos rajono gyventojai buvo apdovanoti Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Šiaulių miesto ir rajono filialo įsteigtais prizais.  

 

Nuotraukoje - lankytojai apžiūri rudens kompozicijų parodą