Šiauliuose paminėta Pasaulinė pagyvenusių žmonių diena (foto)

Spalio 1 d. – Pasaulinė pagyvenusių žmonių diena. Šiaulių mieste vyko renginiai, skirti šiai dienai paminėti. Miesto kavinės pagyvenusius žmones vaišino nemokama kava ir arbata. Šią dieną paminėjo ir Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyrius.

Sulaukę garbaus amžiaus, kiekvienas esame vertas artimųjų meilės, šilumos, tarpusavio supratimo. Kiekvieno iš mūsų gyvenime būta visko: ir ašarų, ir neapsakomo džiaugsmo akimirkų, ir juodžiausių dienų, ir neįtikėtinų laimės valandų. Bet juk nėra nieko vertingiau už patirtį!

Kai žemė pumpurais nubyra –
Tada ji – nuostabiai graži!
Kada laukai nunoksta derlium –
Jie už visus pavasarius daug žavesni.
Kai nueiti keliai jau kalba savo turinį –
mes patirtim turtingi ir jauni. 
                                  (Just. Marcinkevičius)

Renginio pradžioje buvo pristatytos dvi parodos: dailininko-karikatūristo Leonido Vorobjovo karikatūrų paroda ir aklųjų ir silpnaregių klubo “Pabūkime kartu” veiklos foto nuotraukų paroda. Parodos atidaryme dalyvavęs dailininkas L. Vorobjovas papasakojo apie savo kūrybą, atsakė į pateiktus klausimus.
Laikas subrandino gražų jubiliejų. Liepos 26 d. ilgametis Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos narys Algimantas Vileikis pasitiko aštuoniasdešimtąsias gimimo metines. Nuo 1974 m. jis paskiriamas Šiaulių tarprajoninių kultūros namų direktoriumi, 1981-1989 jis – LAD Šiaulių tarprajoninės valdybos pirmininkas, Lietuvoje prasidėjus atgimimo Sąjūdžiui, tapo aktyviu jo dalyviu. Bibliotekos vedėja Jovita Lapinskaitė pristatė naują Algimanto Vileikio apsakymą “Keisis miestas”. Jubiliatą sveikino Šiaulių ir Tauragės regionų aklųjų centro direktorius Alfonsas Navickis, LASS bibliotekos Šiaulių filialo vedėja Jovita Lapinskaitė, ŠKC Aklųjų ir siplnaregių skyriaus kolektyvas, Virginija Gintilaitė. Visi linkėjo, kad ateinantys metai būtų dosnūs gyvenimo džiaugsmu, stipria sveikata, sėkme ir artimųjų meile.
Renginio svečiai – LASS Radviliškio rajono filialo mėgėjų dramos kolektyvas – parodė nuotaikingą spektaklį pagal V. Bladikaitės pjesę “Ženteliai”. ŠKC Aklųjų ir silpnaregių skyriaus vedėja Inta Skeivienė nuoširdžiai dėkojo kolektyvui, linkėjo kūrybinių svajonių įgyvendinimo ir ateityje nešti džiugią nuotaiką žiūrovams.
Minėdami Pasaulinę pagyvenusių žmonių dieną prisiminkime, kad viena kita raukšlelė, žilstelėjusių plaukų sruoga, nebe toks spartus žingsnis liudija tik tai, kad bėga laikas ir auga patirtis, išmintingesni darosi sprendimai, o jausmai nesensta. Būkite sveiki, stiprūs ir dosnūs, dalindami savo gerumą ir išmintį kitiems. Būkite laimingi mainais gaudami aplinkinių pagarbą ir meilę.

 
Nuotraukoje - šiauliečiai apžiūri L. Vorobjovo karikatūrų parodą
 

Nuotraukoje - scena iš radviliškiečių spektaklio ŽENTELIAI