Sutrikusio regėjimo gyventojus bibliotekos kviečia pažinčiai su internetu

Pranešame, jog spalio 17 dieną, 12 valandą šalies viešosiose bibliotekose prasideda akcija sutrikusio regėjimo žmonėms „Prakalbink internetą bibliotekose“. Akciją rengia Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir Kultūros ministerijos įgyvendinamas projektas „Bibliotekos pažangai“. Akcija siekiama paskatinti regos negalią turinčius gyventojus lankytis viešosiose bibliotekose ir išmokti naudotis internetu įvairiausioms gyvenimo reikmėms.
Akcijos „Prakalbink internetą bibliotekoje“ tikslas – pakviesti regos negalią turinčius žmones tapti dažnesniais viešųjų bibliotekų svečiais, supažindinti su naujomis jiems siūlomomis bibliotekų paslaugomis – galimybe nemokamai naudotis kompiuteriais ir internetu. Spalio 17 d. bibliotekų darbuotojai kviečia ypatingųjų poreikių turinčius lankytojus pabendrauti ir drauge susipažinti su šiomis galimybėmis.
Būtina pažymėti, jog 65-iose Lietuvos apskričių ir pagrindinėse savivaldybių viešosiose bibliotekose projektas „Bibliotekos pažangai“ įrengė kompiuterius, kuriuose įdiegta JAWS ir MAGIC programinė įranga. JAWS – programa, kuri įgarsina visus kompiuteriu atliekamus veiksmus: balsu perskaito tekstus, meniu komandas, ir visa tai daroma lietuvių kalba, sudarant galimybes akliesiems bendrauti su kompiuteriu. Programa MAGIC leidžia padidinti bet kurios ekrano vietos vaizdą, palengvindama darbą su kompiuteriu silpniau matantiems žmonėms.
Nuoširdžiai tikimės, kad akcija „Prakalbink internetą bibliotekoje“ paskatins žmones su regėjimo negalia dažniau lankytis bibliotekoj ir taip dar aktyviau įsilieti į bendruomenių gyvenimą. Tuo pačiu viliamės, kad akcija padės plėtoti bibliotekų teikiamas paslaugas, padės joms tapti išties demokratiškomis, visoms visuomenės grupėms atviromis institucijomis.

 

Bibliotekų, kuriose įrengtos darbo vietos regėjimo neįgaliesiems, sąrašas (MS Word byla)

Garsinė informacija apie renginį (mp3)