Kauniečiai paminėjo ir Luji Brailio metines, ir Baltosios lazdelės dieną

Spalio 16 dieną Kauno aklųjų ir silpnaregių centras minėjo Tarptautinę Baltosios lazdelės dieną ir Luji Brailio 200-ąsias gimimo metines. Luji Brailiui skirtą literatūrinę kompoziciją parengė ir skaitė Zita Klibavičienė ir LASS Kauno miesto filialo pirmininkė Roma Girnienė. Sporto klubo „Parolimpietis“ pirmininkas Juozas Miliauskas pasveikino šiais metais ryškiausių laimėjimų pasiekusius sportininkus – šachmatininkę Ireną Karsokaitę, pasaulio aklųjų ir silpnaregių moterų šachmatų čempionate iškovojusią ketvirtąją vietą, ir lengvaatletį Rolandą Urboną, Europos aklųjų ir silpnaregių čempionate laimėjusį sidabro ir bronzos medalius.
Apie Luji Brailio vietą ir reikšmę mūsų gyvenime, Brailio rašto ateities tendencijas bei aklųjų ir silpnaregių švietimą kalbėjo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro direktorė Angelė Daujotienė. Apie choro „Vilnius“ veiklą, ateities perspektyvas bei aktualias problemas pasakojo choro „Vilnius“ direktorius, operos artistas Vladas Bagdonas.
Labai šiltai žiūrovų buvo sutiktas choras „Vilnius“, kurio programoje skambėjo lietuvių autorių kūriniai ir dainos iš amerikietiškų miuziklų. Žiūrovai liko sužavėti choro „Vilnius“ koncertu ir laukia kito susitikimo.
Už paramą dėkojame Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriui ir renginio rėmėjams, kuriuos šiais sunkiais sunkais surado LASS narys Juozas Miliauskas.
Reportažą apie renginį parengė „Init“ televizija.