Joniškyje baigėsi LASS dienos “Susitikimai”, trukusios daugiau nei savaitę

Spalio 6-14 dienomis Joniškyje vyko LASS dienos “Susitikimai“, skirtos Tarptautinei baltosios lazdelės dienai. LASS dienos pirmą kartą truko net 9 dienas! Jų metu įvyko daugybė renginių, susitikimų su visuomene, žurnalistais, menininkais, mokiniais, savivaldos atstovais.

Spalio 6 d. vyko susitikimai su pedagogais ir mokiniais trijose Joniškio mokyklose – Saulės vidurinėje mokykloje, Mato Slančiausko gimnazijoje ir Aušros gimnazijoje.

Spalio 9 d. Joniškio rajono savivaldybėje vyko LASS atsakingų darbuotojų susitikimas su Joniškio rajono savivaldybės, seniūnijų atstovais bei socialiniais darbuotojais, kultūros ir švietimo įstaigų vadovais. Susitikime dalyvavo LASS centro tarybos pirmininko pavaduotojas Sigitas Armonas, Šiaulių ir Tauragės regionų aklųjų sentro direktorius Alfonsas Navickis,  LASS sociokultūros programų koordinatorė Danutė Cidzikienė, Joniškio rajono savivaldybės meras Romaldas Gadeikis, Joniškio rajono socialinės paramos skyriaus vedėja Jolita Puidokienė ir kiti. Taip pat – žiniasklaidos atstovai: Lietuvos radijo žurnalistė Gema Padribonienė, “Mūsų žodžio“ vyr. redaktorius Vytautas Gendvilas, vietinės spaudos žurnalistai.
Susirinkusieji pasidžiaugė nuoširdžiu dalykiniu bendradarbiavimu, vieni kitų išklausymu  ir supratimu. LASS atstovai išreiškė susirūpinimą dėl techninės pagalbos priemonių įsigijimo, prašė rajonų seniūnijų atstovų ir socialinių darbuotojų atkreipti dėmesį į atokiausiose kaimo vietovėse gyvenančius regėjimo neįgaliuosius, skatinti juos įsijungti į vietos bendruomenės veiklą. Meras džiaugėsi  LASS Joniškio rajono filialo pirmininkės Inos Sakalauskienės aktyviu darbu rajono aklųjų bendruomenės labui.
Joniškio Kultūros centre  visuomenei bei  neregių ir silpnaregių bendruomenei buvo pristatytos 3 parodos:  Luiji Brailio gimimo 200-osioms metinėms ir Aklųjų švietimo Lietuvoje 80-iui, meno pažinimo edukacinė paroda “Liečiu-matau“ ir šiauliečių klubo “Pabūkime kartu“ tekstilės darbų paroda “Veltinis“. Grojo Joniškio meno mokyklos smuikininkų ansamblis.
Joniškio kultūros centre visuomenei buvo surengtas koncertas “Rudens mozaika“, kuriame pasirodė Šiaulių, Akmenės, Tauragės, Kelmės, Radviliškio aklųjų ir silpnaregių mėgėjų meno kolektyvai. Joniškietė Alma Striogaitė skaitė savo kūrybos eilėraščius.
Neregiai literatai susitiko su Joniškio rajone gyvenančiais plunksnos broliais. Susitikimas vyko Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje. Renginyje dalyvavo poetė Vilija Dumbliauskienė iš Vilniaus, literatas Algirdas Vileikis iš Šiaulių, joniškietė poetė Alma Striogaitė bei dainuojamosios poezijos atstovai iš Panevėžio – Arvydas Markevičius ir Petras Simonaitis, taip pat – Lietuvos aklųjų bibliotekos atstovės.
LASS dienų “Susitikimai“ Joniškyje metu vyko ir šaškių varžybos, kuriose Joniškio šaškininkai susitiko su neregiais ir silpnaregiais šio sporto mėgėjais.