Projektas “Bibliotekos pažangai” atveria bibliotekų duris žmonėms su regėjimo negalia

Įgyvendinant projektą “Bibliotekos pažangai” 65-ose Lietuvos apskričių ir pagrindinėse savivaldybių viešosiose bibliotekose įrengti kompiuteriai, aprūpinti regėjimo negalią turintiems žmonėms pritaikyta programine įranga. Priimti specialių poreikių turinčius gyventojus pasiruošę ir bibliotekų darbuotojai, išklausę darbo su šia programine įranga kursus bei mokęsi aptarnauti lankytojus su negalia.
Minėtuose 65 bibliotekų kompiuteriuose įdiegtos specialios programos JAWS ir MAGIC. JAWS – programa, kuri įgarsina visus kompiuteriu atliekamus veiksmus: balsu perskaito tekstus, meniu komandas, ir visa tai daroma lietuvių kalba, sudarant galimybes akliesiems bendrauti su kompiuteriu. Tuo tarpu MAGIC leidžia padidinti bet kurios ekrano vietos vaizdą, palengvindama darbą su kompiuteriu silpniau matantiems žmonėms. 
Virtualūs akcijos “Prakalbink internetą bibliotekoje” susitikimai neįgaliesiems bus rengiami kartą per savaitę. Iš viso planuojama surengti keturias internetines transliacijas regėjimo sutrikimų turintiems viešųjų bibliotekų lankytojams.
Pirmosios interneto transliacijos (vykusios spalio 17 d.) apie naujas viešųjų bibliotekų galimybes lankytojams su regėjimo sutrikimais įrašą galite pažiūrėti čia.

Daugiau informacijos – projekto “Bibliotekos pažangai” svetainėje internete. 

Šaltinis: www.bibliotekospazangai.lt