Naujos lass.lt rubrikos!

Pastaruoju metu svetainėje www.lass.lt atsirado trys naujos rubrikos – naujas klausimas, techninės pagalbos priemonių naujovių pristatymas bei darbų ir profesijų, tinkamų žmonėms su regėjimo negalia, katalogas. 

Klausimas “Ar pritariate teiginiui, kad reikia peržiūrėti neįgalumo nustatymo tvarką?” pateikiamas pradiniame puslapyje, apačioje. Kviečiame išsakyti savo nuomonę – tai padės LASS atsakingiems asmenims laikytis deramos pozicijos, diskutuojant su Vyriausybės ar Seimo atstovais. 

Kitos dvi naujos rubrikos atsirado pagrindiniame svetainės meniu. Rubrikoje “Techninės pagalbos priemonės”, kuri rengiama bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų biblioteka, bus pateikiamos pasaulio techninės pagalbos priemonių naujovės. Rubrika nuolat papildoma, šiuo metu joje aprašomos keturios naujos priemonės. 

Rubrika “Neregiams tinkamos profesijos ir darbai” atsirado po Aklųjų ir silpnaregių teisių gynimo darbo grupės posėdžio. Posėdyje buvo diskutuojama apie tai, kad trūksta regėjimo neįgaliųjų profesinio orientavimo, jauni neregiai nežino, kokius darbus ir kaip galėtų dirbti. Katalogas, kurį parengė Europos aklųjų sąjunga, o išvertė ir adaptavo VšĮ LASS centro taryba, gali būti pildomas ir Jūsų iniciatyva. Tikimės, kad jis bus naudingas ne tik neregiams moksleiviams, studentams, bet ir LASS filialų ir regionų centrų darbuotojams. Atrodo neįtikėtina, kiek daug ir kaip gerai mes galime dirbti: neregiai pritampa visur – nuo vyndarių iki inžinierių!