Įvyko LASS centro tarybos posėdis

2009 m. lapkričio 25 d. Vilniuje įvyko LASS Centro tarybos posėdis, kuriame buvo svarstyti tokie klausimai:
1. Dėl naujai išrinktų LASS rajonų ir miestų filialų pirmininkų tvirtinimo. LASS centro tarybos posėdyje patvirtinti visi LASS miestų ir rajonų filialų ataskaitiniuose-rinkiminiuose susirinkimuose naujai išrinkti ar perrinkti filialų pirmininkai.
2. Dėl kompiuterinės Brailio ženklų sistemos. Apsvarstytas siūlomas kompiuterinės Brailio ženklų sistemos projektas. Kadangi dėl jo kilo daug diskusijų, pavesta darbo grupei iki kito Centro tarybos posėdžio pateikti patikslintą siūlomo projekto variantą.
3. Dėl žurnalo „Mūsų žodis“ redakcinės kolegijos sudėties keitimo. Atsižvelgdama į žurnalo “Mūsų žodis” prašymą, Centro taryba leido pakeisti žurnalo redakcinės kolegijos sudėtį. Vietoj a. a. Gintos Petrauskienės ir atsistatydinusio Sauliaus Plepio į redkolegiją įtraukti Pranas Pliuška, LASS Molėtų rajono filialo pirmininkas, bei Irena Volodkienė, Šiaulių kultūros centro aklųjų ir silpnaregių skyriaus kultūrinio darbo organizatorė.
4. Informacija apie LASS įmonių ir įstaigų veiklos rezultatus per pirmus tris 2009 m. ketvirčius. Produkcijos pardavimai per 2009 metų 9-is mėnesius, palyginus su 2008 metų tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo nuo 12,3 mln. Lt iki 9,4 mln. Lt, arba 24,5 proc. Subsidijos iš Darbo biržos – atitinkamai nuo 2,6 iki 2,1 mln. Lt, arba 21,2 proc., nuomos pajamos – nuo 628,4 iki 518,3 tūkst. Lt, arba 17,5 proc. Per 48 proc. sumažėjo įmonių skolos. Bendras darbuotojų skaičius sumažėjo 12,4 proc. (iki 369 žmonių), o regėjimo negalią turinčių darbuotojų – 8,5 proc. (iki 183 žmonių). Nors įmonių veiklos rodikliai ir blogesni negu praėjusiais metais, tačiau įmonės nepanikuoja, tikisi normaliai užbaigti metus ir, jeigu Valstybės subsidijos socialinėms įmonėms nebus nutrauktos – planuoja sėkmingai dirbti ir sekančiais, 2010 metais.
5. Dėl VšĮ „Aksida“ direktoriaus pareiškimo. VšĮ “Aksida” direktoriui G. Trinkai išėjus į pensiją, laikinai eiti direktoriaus pareigas paskirtas vyriausias inžinierius Romas Bramanas.
Taip pat aptartos LASS Socialinių ir kultūros reikalų komisijos posėdyje keltos problemos, leista iš LASS narių tarpo išbraukti tris asmenis (vienas – su regėjimo negalia, pateikęs motyvuotą prašymą, ir du – regintys), svarstyti kiti aktualūs einamieji klausimai.