Kauno aklųjų ir silpnaregių centre – dėmesys muzikai ir dainai

VšĮ Kauno aklųjų ir silpnaregių centre lapkričio 21 ir 24 dienomis dainos mylėtojai buvo pakviesti į du renginius – Lietuvos vardo tūkstantmečio jubiliejui skirtą vokalinių ansamblių šventę “Daina sujungia širdis“ ir lietuviškų romansų vakarą „Tyliajam vakare“.
Vokalinių ansamblių šventėje “Daina sujungia širdis” dalyvavo LASS Prienų filialo mišrus vokalinis ansamblis „Puriena“ (vad. O. Matusevičiūtė), moterų vokalinis ansamblis „Dermė“ iš Šiaulių (vad. K. Mockutė) ir „Credo“ iš Kauno (vad. O. Matusevičiūtė, koncertmeisterė doc. L. Janulevičienė) bei skaitovės V. Bakutienė ir G. Siderevičienė. Šventė pavyko. Apie tai liudijo šilti žiūrovų plojimai, švytintys atlikėjų veidai ir siūlymas tęsti šią tradiciją. Renginį rėmė Kauno m. savivaldybės administracijos Kultūros skyrius ir LASS narys Juozas Miliauskas.
Lapkričio 24 dieną lietuviškų romansų vakarą „Tyliajam vakare“ surengė folkloro ansambliai „Jotija“ (vad. M. Pečiulis), „Kanapija“ (vad. B. Kuzmickienė) ir liaudiška kapela „Bičiuliai“ (vad. L. Matusevičius). Nepabūgę darganoto oro ir gripo epidemijos į salę gausiai susirinkę žiūrovai ne tik plojo atlikėjams, bet ir dainavo kartu su jais. Vakarą bendru romansu „Su gandrais, su gandrais“ užbaigė kartu visi atlikėjai ir žiūrovai.