Kviečiame į spektaklį „Antigonė“ su garsiniu vaizdavimu Klaipėdos dramos teatre

Lapkričio 7 d. 14.00 val. kviečiame apsilankyti Klaipėdos dramos teatre. Čia vyks legendinės latvių režisierės Māros Ķimelės kurtas spektaklis „Antigonė“ su garsiniu vaizdavimu.  

Apie spektaklį: prancūzų dramaturgas Jean Anouilh antikinį Antigonės pasakojimą perrašė Antrojo pasaulinio karo metu. Pagal jo pjesę kurto spektaklio veiksmas antikos mito veikėjus perkelia į šiuolaikinį pasaulį, kuris kamuojamas tų pačių dilemų ir valdomas tų pačių galios trokštančių tironų kaip ir Sofoklio laikais.

Žano Anujo (Jean Anouilh) Antigonė – jauna mergaitė, ji nėra aklas dievų teisingumo įrankis. Pati renkasi mirtį, kad prieš tironiją ir jos taisykles laimėtų ne dievų įstatymai, o žmogiškumas. Mirtis – vienintelis būdas priversti tironą nusimesti mylinčio valstybės tėvo kaukę. Sveikas protas sako, kad laimėti prieš tironą neįmanoma – jis pernelyg galingas, o Antigonė tik trapi mergaitė. Auka beprasmė. Bet Antigonė nepaiso sveiko proto – jai tai tik dar vienas tirono įrankis, priverčiantis žmones paklusti.

Kviečiame į teatrą rinktis nuo 12.30, nes nuo 13.00 val. prasidės garsinė spektaklio įžanga, kurios metu bus patikrinamos ausinės, prisistatys aktoriai, žiūrovai galės liesti dekoracijas. Spektaklio trukmė – 1 val. 45 min.

Speciali bilieto į spektaklį kaina 3.75 Eur.

Registracija ir bilietų rezervacija iki spalio 18 d. el.paštu:

Atvykstantiems į teatrą būtina turėti galimybių pasą.

Garsinis kvietimas

Nuotraukos Klaipėdos dramos teatro.

Nuotraukoje - blankiai apšviestoje scenoje juda 5 žmonės. jie apšviesti raudonais ir violetiniais žibintais, siluetai neryškųs.
Nuotraukoje - vyas ir moteris. jie sėdi basi, atsisukę vienas į kitą ant gulinčios kolonos. Jų keliai beveik liečiasi, vyras palinkęs į moterį ir įdėmiai jos klausosi.