Kviečiame į filmo „Piligrimai“ peržiūrą su garsiniu vaizdavimu Klaipėdoje ir Panevėžyje!

„Piligrimai“ – filmas iš šių metų „Kino pavasario“ repertuaro, su garsiniu vaizdavimu bus rodomas gegužės 30 d., 17:30 val.

Klaipėdoje seansas vyks kino teatre „Arlekinas“.
Bilietus galite įsigyti pasupaudę šią nuorodą: https://tiketa.lt/LT/arlekinas__piligrimai_specialus_seansas_akliesiems_524381

Panevėžyje seansas vyks kino teatre „Garsas“.
Bilietus galite įsigyti pasupaudę šią nuorodą: https://www.garsas.lt/filmas/piligrimai/

Bilietus taip pat gaima įsigyti ir kino teatro kasoje prieš seansą.

„Kino pavasario“ organizatoriai džiaugiasi, kad Venecijos kino festivalio liūtą laimėjęs Lauryno Bareišos ilgametražis debiutas „Piligrimai“ bus prieinamas ir regos negalią turintiems žiūrovams.

„L. Bareiša kalba kino kalba, kuri įkvepia – kiekvienas filmo kadras kelia žavesį. Preciziško ir itin tikslaus darbo centre – graudi istorija, pasakojama nuoširdžiai ir jautriai. „Piligrimai” žavi branda ir kūrybinėmis aspiracijomis“, – apie filmą „Piligrimai“ (Piligrims) sako festivalio programos sudarytoja Marija Fridinovaitė.

Apie filmą:

Pagrindiniai filmo veikėjai Paulius ir Indrė atvyksta į Karmėlavą̨, kur lygiai prieš ketverius metus buvo nužudytas Pauliaus brolis, Indrės vaikinas Matas. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jie neturi jokio konkretaus tikslo. Tačiau netrukus vietos gyventojai supranta, kas šie atvykėliai. Paulius mėgina išsiaiškinti įvykio aplinkybes, Indrė bando jį sulaikyti nuo neapgalvotų veiksmų, tačiau pati pradeda abejoti kelionės prasme. Galiausiai juodu patys sau turės atsakyti, kodėl čia atvažiavo ir ką ši kelionė pakeitė.

Pasaulinė filmo premjera įvyko 2021 m. rugsėjį seniausiame planetoje Venecijos kino festivalyje. „Piligrimai“ buvo įtraukti į festivalio konkursinę programą „Horizontai“, kurioje dėl pagrindinio apdovanojimo – garsiojo Venecijos liūto – varžėsi naujų kino formų atradėjai iš įvairių šalių. Lietuviams pavyko – tai aukščiausias kada nors iškovotas apdovanojimas mūsų šalies kino istorijoje.

Linkime malonios peržiūros!