Išnaudokite galimybę rasti darbą, dalyvaudami iniciatyvoje „DUOday“

LASS jungiasi prie „DUOday“ iniciatyvos, kad bendruomenės nariai atrastų daugiau galimybių įsidarbinti!

Iniciatyva gimė 2008 metais Airijoje. Jos tikslas – atkreipti dėmesį į  žmonių su negalią įdarbinimo problemą. Darbdaviai nuolat kalba apie darbuotojų trūkumą, tačiau neįgaliesiems įsidarbinti vis dar labai sudėtinga. Neįgaliųjų nedarbas Lietuvoje siekia per 70 proc., o 40 proc. žmonių su negalia gyvena žemiau skurdo ribos.

„DUOday“ dalyviu gali tapti bet kuris darbo ieškantis neįgalusis. Jis išbandyti save konkrečioje darbo vietoje galės vykstant „DUOday“ iniciatyvai gegužės 25 d. Tą dieną iniciatyvoje dalyvaujantys neįgalieji atvyks į juos priimančią gamybos ar paslaugas teikiančią įmonę ir „pasimatuos“ konkrečią profesiją. Tuo pačiu darbdaviai galės iš arti susipažinti ir suprasti negaliųjų profesinius sugebėjimus.

Priimanti darbovietė turi pasirūpinti, kad įmonėje būtų paskirtas darbuotojas – mentorius, kurio darbas bus stebimas.

Ką daryti norintiems dalyvauti bendruomenės nariams?

Kreiptis į savo LASS filialą ir pranešti, kad nori dalyvauti „DUOday“ iniciatyvoje. Kiekvienas dalyvis turi pagalvoti, kokioje darbovietėje norėtų išsibandyti, su kokia profesija susipažinti.

Iniciatyvos organizatorius Lietuvoje VšĮ „SOPA“ – organizacija, kuri padeda žmonėms su negalia rasti tinkamas darbo vietas ir sėkmingai įsitvirtinti.

 Daugiau informacijos galima rasti – https://duoday.lt/