Labai ačiū visiems, prisidėjusiems prie Pasaulinės baltosios lazdelės dienos renginių!

Kiekvienas filialas rado būdą, kaip savo mieste ar rajone priminti visuomenei apie regos negalią turinčių žmonių iššūkius, keliaujant su baltąja lazdele.

Štai Telšiuose spalio 16 dieną šios dienos paminėjimui buvo organizuojama apklausa. Atsitiktinių žmonių buvo klausiama, kam reikalingi šaligatviuose įrengti taktiliniai paviršiai? Atsakymų įvairovė labai nustebino organizatorius. Vieni sakė, jog tai padaryta lietui nubėgti, kiti minėjo, kad tai dviračiams važiuoti, dar kiti manė, kad tai vamzdžių trasos, taip pat buvo ir tokių, kuriems, tai takelis batams nusivalyti. Nežinantiems praeiviams, paaiškinta, kam reikalingi šie paviršiai, dalinti lankstinukai su trumpa informacija apie taktilinius paviršius ir baltąją lazdelę. Norintiems buvo užrištas raištis ant akių, duota baltoji lazdelė ir su pagalba bandyta nueiti iki pėsčiųjų perėjos, pereiti gatvę ir grįžti atgal.

Nuotraukoje moteris veda už rankos kitą moterį, kuri laiko rankoje baltąją lazdelę ir yra užrištomis akimis. Abi jos eina šaligatviu, kuriame yra nukreipiamosios juostos.