Akinių lęšiai ikimokyklinio amžiaus vaikams nuo balandžio bus kompensuojami

Nuo balandžio 1-osios visiems vaikams iki 7 metų akinių lęšiai bus kompensuojami Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis, praneša Valstybinė ligonių kasa. Tam papildomai skiriamas milijonas eurų.

„Siekiant pagerinti vaikų regėjimą ankstyvame amžiuje ir atsižvelgiant į Privalomojo sveikatos draudimo fondo galimybes iki šiol galiojusi akinių lęšių kompensavimo tvarka keičiama. Nuo šiol didžioji dalis akinių lęšių bazinės kainos, t. y. net 70 proc., bus kompensuojama visiems vaikams iki 7 metų, neatsižvelgiant į regėjimo aštrumą. Skaičiuojama, kad Lietuvoje akinių lęšių gali prireikti maždaug 15 tūkst. vaikų, todėl jau šiais metais lęšiams kompensuoti skirta beveik milijonas eurų fondo lėšų“, – sako Giedrius Baranauskas, Valstybinės ligonių kasos Medicinos priemonių kompensavimo skyriaus vedėjas.

Kaip ir anksčiau, taip ir įsigaliojus naujajai tvarkai vaikams su gydytojo oftalmologo siuntimu akinių lęšių pora bus kompensuojama ne dažniau nei kartą per metus.

Norint gauti iš PSDF kompensuojamus akinių lęšius, pirmiausia reikia kreiptis į šeimos gydytoją, kuris išrašys siuntimą akių gydytojo konsultacijai gauti. Nustatęs paciento regos sutrikimą, šis gydytojas gali skirti kompensuojamuosius akinių lęšius ir išduoti siuntimą. Tuomet su šiuo siuntimu reikia kreiptis į vieną iš optikų, kuri yra sudariusi sutartį su VLK.

Optikų, sudariusių sutartį su VLK sąrašą galima pamatyti

https://ligoniukasa.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/informacija-gyventojams/ortopedijos-technines-priemones-ir-medicinos-priemones/medicinos-priemones/akiniu-lesiai/kompensuojamuosius-akiniu-lesius-teikianciu-ukio-subjektu-sarasas/